foto FacmePLS/Flickr.com
foto FacmePLS/Flickr.com

Bredase scholen zamelen bijna 700 elektrische apparaten in

Algemeen

BREDA - Leerlingen van dertien scholen in Breda hebben voor Wecycle bijna 700 elektrische apparaten ingeleverd tijdens de jaarlijkse schoolactie. In totaal zijn er door 180 scholen in Nederland zo’n 12.500 elektrische apparaten verzameld.

De ingezamelde apparaten voor Wecycle worden gerecycled. Met dit jaarlijks project wil Wecycle kinderen leren dat elektrische apparatuur niet weggegooid moet worden in de vuilnisbak, maar dit moet worden gerecycled.

Als scholen meedoen met het inzamelen van elektrische apparaten krijgen ze een boekenpakket of een digitale camera. Voor elke school doneert Wecycle een verjaardagsbox van Jarige Job. Dit is een stichting die een kind een verjaardagsbox kan geven waarvan de ouders geen geld hebben om hun verjaardag te vieren.

Deelnemende scholen in Breda waren KBS Laurentius (2 vestigingen), KBS de Zandberg, De Schalm (2 vestigingen), Noorderlicht, Nuts Teteringen, Nuts Boeimeer, Dr de Visserschool, De Rietvink, De Burchtgaarde, De Rosmolen, OBS De Wildert Dubbelwijs.