Afbeelding
flickr

Gratis Wifi in de binnenstad werkt prima

Algemeen

BREDA - Sinds kort is er in Breda gratis Wifi op de Grote Markt, de Havermarkt en de Haven. De proef duurt een jaar. Uit een test in de binnenstad blijkt dat het netwerk goed werkt.

Het inloggen van de Wifi gaat gemakkelijk, verbind met het netwerk, open de browser en druk op verbinden. De verbinding is erg goed, het downloaden gaat met 79,06 MB per seconde en het uploaden met 34,12 MB per seconde. Een prima snelheid.

De cafés op de Grote Markt zouden er van kunnen profiteren, maar doen dat nog niet. “Wij hebben ons eigen netwerk”, vertelt Remy Michielsen van JA! Breda. “Om eerlijk te zijn wist ik nog niet dat er gratis Wifi in de stad was. Ik vind het een positieve ontwikkeling voor de stad”, vertelt Michielsen.

Kristel Veger van café Sam Sam woont zelf op de Grote Markt. “Als het goed is kan ik de Wifi thuis ontvangen, maar ik heb het nog niet geprobeerd.” Ook café Sam Sam gebruikt nog het eigen netwerk. “Ik merk toch dat de mensen blijven inloggen op de Wifi in het café”, vertelt Veger. “Toch vind ik het een goed initiatief.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er nog niet zoveel publiciteit voor het netwerk is. "Begin 2015 wordt er meer bekend, wel weten we dat van 12 tot 17 december 500 mensen ingelogd hebben." De woordvoerder zegt dat de reactie over het algemeen postief zijn. "Zowel de inwoners van breda als de toeristen vinden het fijn."