Ut wor plakke of dweile, ook in de Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 3 maart 2014. foto Wijnand Nijs
Ut wor plakke of dweile, ook in de Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 3 maart 2014. foto Wijnand Nijs

Prijzengeld van De Grote Optocht tijdens carnaval verhoogd

Cultuur

BREDA - De carnavalscommissie BCV heeft het prijzengeld voor de Grote Optocht van 't Kielegat verhoogd. Er is een verdeelsleutel gemaakt waardoor de categorie grote en kleine wagens qua prijzengeld er op voorruit gaan.


De BCV is tot het besluit gekomen omdat de wagens steeds meer spectaculaire technieken gebruiken en daar ook hogere kosten aan verbonden zijn. Volgens de BCV is hun streefpunt dat de kwaliteit van De Grote Optocht gewaarborgd moet blijven.

Inschrijving
Inschrijven voor De Grote Optocht kan alleen op zaterdag 3 januari in Café Parkzicht aan de Paul Windhausenweg 1 in Breda. Inschrijven voor de Brakkensliert kan op meerdere manieren, maar ook op zaterdag 3 januari. De Brakkensliert is voor mensen die in hun eigen wijk hebben meegelopen en hun creatie nu aan het grote publiek willen laten zien.

De zitting van de optochtcommissie van de BCV in Parkzicht is van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er is live-muziek, de blaaskapellen zorgen voor een gezellige carnavalssfeer.

De Grote Optocht in het centrum van 't Kielgat is op 16 februari. De Brakkensliert door 't Kielegat is op zondag 15 februari.