Afbeelding

KNVB onderzoekt schopincident tijdens Barça - VVR

Sport

BREDA - De KNVB doet onderzoek naar de vechtpartij tussen de amateur-club VVR en Barça afgelopen zondag. "Wij zijn op de hoogte van wat er is gebeurd die middag en zijn ermee bezig", aldus Koen Adriaanse, van de KNVB.

Een 19-jarige speler van VVR heeft eerder al aangifte gedaan omdat hij tegen zijn hoofd geschopt werd na de wedstrijd. De KNVB wil weten wat er precies die zondagmiddag is gebeurd: "De situatie moeten we in kaart brengen, hierbij kijken we naar verschillende verklaringen. Zodra de situatie bekend is zal deze voorgelegd worden aan de tuchtcommissie", zegt de woordvoerder.

Voor de KNVB is de Bredase club Barça een bekende: "De club Barça heeft vaker te maken gehad met dergelijke incidenten", zegt Adriaanse. Vorige maand deed een 39-jarige scheidsrechter aangifte tegen de club omdat hij een tijdens een vechtpartij tussen amateur-voetbalclub SAB en Barça een trap tegen zijn knie kreeg.

De KNVB monitort altijd of de clubs zich sportief gedragen: "De tuchtcommissie kan bijvoorbeeld opleggen dat de club een plan moet opstellen om zich sportiever te gedragen”, aldus de woordvoerder.