Afbeelding

Rommel opruimen tijdens Oud en Nieuw in Breda

Algemeen

BREDA - De gemeente wil dat iedereen dit jaar zijn rommel opruimt tijdens Oud en Nieuw. De maatregel is onderdeel van plannen die de Gemeente Breda voor oudjaar heeft gemaakt met de politie, bureau Halt en verschillende organisaties uit de vuurwerkbranche. 

De gemeente gaat op 1 januari op pad om het centrum op te ruimen. De gemeente doet een oproep aan alle inwoners om de wijken schoon te houden, en te voorkomen dat kleine kinderen gaan spelen met vuurwerk dat niet is afgegaan. Bij het kopen van vuurwerk bij erkende vuurwerkwinkels in Breda krijgt u een vuurwerkzak waarmee u de vuurwerkresten gemakkelijk op kunt ruimen.

Daarnaast wijst de gemeente op het belang van het op een veilige manier afsteken van vuurwerk, het respecteren van hulpverleners. Vuurwerk is op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 december te koop. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur en tot 1 januari 2.00 uur, anders volgt er een boete. Voor het afsteken van vuurwerk op andere momenten is een ontheffing van de gemeente nodig.

Tijdens deze jaarwisseling is er in Breda geen centraal georganiseerd vuurwerk. "De gemeente juicht toe om het in wijken, buurten en straten wel te doen. Er moet  gemeente wel rekening gehouden worden met de veiligheid, geluid en eventuele schades."

Breda wijst op de gevaren van gebruik van illegaal vuurwerk. "De omwonenden, betrokkenen of dieren kunnen hiervan slachtoffer worden."

Het melden van vuurwerkoverlast kan via het servicenummer van de politie, 0900-8844. Het melden van vuurwerkschade aan publieke eigendommen kan via het telefoonnummer 14 076.