Fietsenstalling Willemstraat september 2014
Fietsenstalling Willemstraat september 2014 Wijnand Nijs

Geen klanten voor VVV vanwege verbouwing Centraal Station Breda

Cultuur

BREDA - De verbouwing van het station heeft grote gevolgen voor de VVV in de Willemstraat. Door de tijdelijke sluiting van de centrumzijde loopt het aantal klanten drastisch terug. "Je kan hier een kanon afschieten zo leeg."

Kanon
“Het is niet zo dat mensen ons niet weten te vinden, maar vanuit het station moeten mensen eerst die trap op. Ze zijn het dan al vaak helemaal beu wanneer ze onze winkel bereiken”, zegt directeur van VVV Breda Marlice Dreessen. Vooral oudere reizigers zouden problemen hebben met het beklimmen van de enorme trap bij Breda Centraal.

Dreessen rekent uit dat de VVV-winkel het in oktober met 600 klanten minder moest doen. “Mensen die Breda kennen gaan direct de stad in via de Meerten Verhoffstraat. Toeristen die hier voor het eerst komen pakken nu sneller de bus.” Ook andere ondernemers in de Willemstraat kampen volgens Dreessen met teruglopende bezoekersaantallen. "Je kan hier een kanon afschieten zo leeg."

Tanden op elkaar
Het CDA deelt de zorgen van de VVV en heeft hier onlangs vragen over gesteld aan het college. De partij wil dat de gemeente onderzoekt of de VVV tijdelijk onderdak kan krijgen in of vlakbij de Belcrumzijde van het station. Dreessen is positief over het plan, maar vermoedt dat een volledige verhuizing onhaalbaar is. “Wellicht zouden we een informatiebalie kunnen openen, zoals we die ook hebben op de Grote Markt.”


Dreessen denkt overigens dat het wachten op de verbouwing wel de moeite waard is. “Het is nu even tanden op elkaar zetten, maar over twintig maanden zitten we in een van de mooiste straten van Breda.”