Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dakloze man wordt twee keer aangehouden op één avond

Politie

Breda - Een 34-jarige Afrikaanse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in korte tijd twee keer door de politie aangehouden. Dinsdagavond voor het niet tonen van een ID-bewijs en een paar uur later opnieuw voor baldadigheid.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat in de wijk Haagse Beemden zich een agressieve man bevond die zijn bestelling niet wilde afrekenen bij een cafetaria. Ook toen de politie ter plekke kwam weigerde de man om zijn consumptie te betalen. Hij werd daarna aangehouden omdat hij geen ID-bewijs bij zich had.

Op het bureau bleek dat de man onder toezicht was van een Limburgse hulpverleningsinstelling, maar daar op 15 december 2014 was uitgeschreven. De man kreeg een proces verbaal en is later die avond weer vrijgelaten.

Vlak voor middernacht kreeg de politie een melding dat dezelfde man bij woningen aanbelde op de Venneheide. Daarna had hij aan de Wederiktuin een versiering van de voordeur getrokken. Om 01.25 uur werd hij daarom weer aangehouden voor baldadigheid. De politie overlegd woensdag met partners om een verblijfplaats te vinden voor de man.  Dakloze man twee