foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Gemeente gaat 22.000 euro wijkraad niet terugvorderen

Algemeen

BREDA - De gemeente gaat het verdwenen subsidiegeld van de wijk Fellenoord/Schorsmolen niet terugvorderen. "De wijkraad heeft een eigen verantwoordelijkheid", aldus het College van Burgemeester en Wethouders,

Eerder kwam aan het licht dat er vermoedelijk 22.000 euro verdwenen was. De penningmeester was verhuisd naar Vlissingen en gaf geen inzage in de financiën van de Stichting. Er is door het ad interim bestuur van de wijk aangifte gedaan tegen de penningmeester wegens poging tot verduistering.

De fractie van de VVD stelde deze vragen aan het college omdat het om gemeenschapsgeld gaat. Het College van B&W komt tot de conclusie dat het de eigen verantwoordelijkheid is van de wijk Fellenoord/Schorsmolen:" De gemeente is geen partij als gevolg van het subsidiebeleid", schrijft het College van B & W in een brief aan de VVD.

Het college schrijft in de brief dat de gemeenteraad de controle van de besteding van subsidies uitvoert.  Sinds enkele jaren past Breda steekproefsgewijs controle uit: “De wijkraad Fellenoord-Schorsmolen is sindsdien niet betrokken geweest bij een steekproef”, aldus het college. De wijkraad kreeg al twee jaar geen subsidie meer van de gemeente omdat ze geen gegevens aanleverde omtrent het vermogen. De wijk heeft voor het laatst in 2011 verantwoording af kunnen leggen over de subsidie.