Afbeelding

Preventiemarkt woninginbraken in Brabantpark

Algemeen

BREDA - De gemeente organiseert zaterdag een preventiemarkt over woninginbraken. In de wijk Brabantpark vindt de markt plaats in buurtcentrum Poelewei aan de Mgr. Vetstraat van 11.00 uur tot 14.00 uur.

De preventiemarkt is georganiseerd vanwege de donkere dagen actie. De meeste inbraken vinden plaats tijdens de donkere maanden in de winterperiode. Doordat het sneller donker wordt, zien inbrekers eenvoudiger wie er wel of niet thuis zijn. Tijdens de preventiemarkt worden er tips gegeven over het beveiligen van woningen.

Deze middag laat de politie zien hoe gemakkelijk het is om een woning binnen te komen en geeft de wijkagent tips. Ook zijn er medewerkers van Buurtpreventie Breda aanwezig en latten zien welk positieve invloed op inbraakcijfers in een buurt kan hebben.

Het InbraakPreventieTeam van de Ateagroep is ook aanwezig, dit team is een onderdeel van Gemeente Breda. Zij inspecteren huizen op inbraak-gevoelige punten. De eerste 20 bezoekers die zich als eerste melden bij de kraam krijgen een gratis inspectie thuis.

Het thema van de preventiemarkt is 'Houd uw klepraam dicht!'