Slotjesburg krijgt meer vorm.
Slotjesburg krijgt meer vorm. Freek de Swart

‘Bijzonder goed jaar voor de slotjesbrug’

Algemeen

Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar en vooruit naar 2015. In deze aflevering: Rob van Brakel, de initiatiefnemer van de liefdesslotjesbrug.

Wat voor jaar was het voor de brug?
“Het was een bijzonder goed jaar voor de slotjesbrug. We hebben eindelijk bereikt wat we altijd al wilden bereiken, namelijk de toestemming van de gemeente om slotjes aan de brug te mogen hangen.”

Wat heeft de slotjesbrug betekend voor Breda in 2014?
“De slotjesburg heeft een periode veel aandacht gehad, zowel de regionale als de landelijke media zat erop. Ik denk dat het een positief effect heeft gehad op de stad. We hebben ook positieve reacties gekregen van de gemeente en het VVV.”

Wat heeft het voor u opgeleverd?
“Dat is lastig te zeggen. Ik heb dit gedaan met de insteek dat sloten mochten blijven hangen. Dat het gelukt is, is voor mij het belangrijkst.”

Heeft u zelf ook een slotje opgehangen?
“Ja natuurlijk heb ik een slotje opgehangen!”

Hoeveel slotjes verwacht u in 2015?
“Er komen waarschijnlijk nog een hoop slotjes bij. Op dit moment is het rustig, ik denk dat het aan de tijd van het jaar ligt. Mensen zijn er nu niet zo mee bezig. Op dit moment denk je als je erlangs loopt ook: nou, daar kunnen nog wel wat sloten bij. Ik verwacht dat die er komen.”

Gaat u nog een soortgelijke actie doen in 2015?
“Ja, maar daar mag ik natuurlijk nog niks over zeggen!”

Wat gaat er met de brug gebeuren in 2015?
“In totaal mogen er geloof ik zo’n 30.000 slotjes hangen. Dit aantal is nog lang niet bereikt. Zolang het nog veilig is en het nog toegelaten wordt, verwacht ik dat de brug de komende jaren nog wel even vooruit kan.”