Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

'De mensen van ATEA zijn speciaal en mij dierbaar'

BREDA - Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar. In deze aflevering: Radim Mazanek, de chefkok van restaurant De Ark. "Ik ben en Europeaan en voel me thuis in Europa.”

Hoe kijk je terug op 2014?
“Het was een chaotisch jaar met veel problemen, maar ook mooie momenten. Ik verhuisde naar Engeland en kwam weer terug om te gaan werken voor De Ark. Dat project was mijn grote droom. Ik ben dan ook gelukkig dat ik heb mogen werken met zulke enthousiaste mensen die honger hadden naar succes. De mensen van ATEA zijn speciaal en mij dierbaar.”


Geen spijt van je keuze om voor De Ark te gaan werken?
“Ik heb nergens spijt van. Het was een mooie ervaring, waardoor ik veel aardige mensen heb leren kennen. Het starten van een nieuw restaurant is altijd een risicovolle onderneming, zeker als je dat doet met personeel dat vaak geen Horeca-ervaring heeft. De mensen waarmee ik heb mogen werken hebben dan ook mijn wildste verwachtingen overtroffen.”

Wat zijn je plannen voor 2015?
“Het project De Ark is in elkaar gestort, maar er is geen tijd om te treuren. Ik ben momenteel druk bezig met solliciteren en zal binnenkort keuzes moeten maken. Het liefst blijf ik in Breda, hier zitten veel van mijn vrienden die dezelfde filosofie hebben als ik. Aan de andere kant kan ik wellicht ook aan de bak in Oostenrijk en zit ik niet vast aan en plek. Ik ben en Europeaan en voel me thuis in Europa.”

Wat zou je het liefst willen doen?
“Chefkok zijn bij De Ark was eigenlijk mijn droombaan, waarbij ik van mijn hobby mijn werk kon maken. Eerder heb ik gewerkt als chefkok in een verzorgingstehuis, maar dat is niet hetzelfde. Ik vind het mooi om mensen te helpen hun leven weer op te bouwen. Zelf was mijn leven ook niet altijd even makkelijk en heb ik veel problemen moeten overwinnen. Mensen op deze manier helpen is het mooiste wat er is, daarom was De Ark me ook zo dierbaar.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief