Winnaars Chris van Faassen-penning 2014.
Winnaars Chris van Faassen-penning 2014. Maj-Britta de Ruiter

‘Dit jaar stond in het teken van ontwikkeling van de scouting’

Algemeen

BREDA - Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar en vooruit naar 2015. In deze aflevering: Renée Bisschop, winnaar van de Chris Faassen penning.

Hoe was het om de penning te winnen?
“Het was echt een ontzettende eer. De avond was heel gezellig en speciaal. Er waren veel organisaties aanwezig die genomineerd waren, alle organisaties hadden heel veel waardering voor elkaar. Het was mooi om mee te maken.”

Wat voor jaar was het voor u?
“Dit jaar heb ik me vooral bezig gehouden met de scouting. We zijn bezig met het uitbreiden van de scouting, er komt waarschijnlijk een waterscout. Ik ben teamleider, voorzitter en begeleider op de scouting. Dat heeft me beziggehouden. Dit jaar stond in het teken van ontwikkeling.”

Wat voor jaar was het voor de scouting?
“Voor de scouting was het een jaar waarin we dingen achter ons hebben gelaten. Het was een jaar waarin we gegroeid zijn en meer leden gekregen hebben. We hebben in 2014 ook meer rust gekregen.”

Waar bent u het meest trots op?
"Ik ben het meest trots op de ontwikkeling binnen de scouting. Het is fijn om te werken aan de hobby van kinderen. Ook ben ik trots op de waterscout die erbij komt.”

Wat was het hoogtepunt van 2014?
“Het winnen van de penning!”

Wat staat er op de planning in 2015?
“Ik werk best veel en daarnaast doe ik nog de scouting, voorlopig ga ik dus nog even niks anders doen en blijf ik bij de scouting. In 2015 ga ik ervoor dat we meer dan honderd jeugdleden krijgen. Komend jaar komt er ook een ligplaats bij de scouting voor onze boten. Verder hoop ik dat wij ons dit jaar nog verder gaan ontwikkelen.”