http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens

Wethouder verstuurt mail naar leden coalitie, oppositie boos

Politiek

BREDA – Een mail die niet naar alle gemeenteraadsfracties werd verstuurd zorgde donderdagavond voor ontevredenheid en wrevel bij D66, VVD en TROTS/OPA. Wethouder Patrick van Lunteren had namelijk een mail over de startingslening gestuurd naar leden van de vijf coalitiepartijen. Dat viel bij de oppositie niet in goede aarde.

Die vroegen zich af of er geen informatie werd achtergehouden. Yvonne de Heer van TROTS/OPA stelde daar vragen over. “Het wantrouwen ligt ons nader dan het vertrouwen nu”, zei De Heer. Wethouder Van Lunteren legde uit dat hij vorige week, toen er over de starterslening werd gesproken, achteraf nog had nagepraat met een aantal raadsleden. Aan hen heeft hij die mail gestuurd. Dat waren leden van coalitiepartijen Breda'97, GroenLinks, SP, CDA en PvdA.

De wethouder benadrukt dat er geen kwade opzet in het spel was, maar dat de mail alleen aan die mensen werd verstuurd omdat hij met hen nog los van de vergadering had gesproken over de starterslening. “De mail bevatte een overweging. Ik maak geen onderscheid tussen de partijen. Ik snap dat we open en transparant moeten zijn, maar hoe ver moeten we daar in gaan? Moet ik alle mails naar iedereen gaan sturen”, vroeg hij zich af.

De VVD vond het vreemd dat zij tijdens de vorige vergaderingen vragen hadden gesteld over hetzelfde onderwerp, maar de informatie niet hebben ontvangen, ‘terwijl we over een half uur dit onderwerp bespreken’. D66 vond het ‘teleurstellend dat er een scheiding gemaakt in informatieverstrekking’. Andere partijen, zoals de SP, PvdA en het CDA, vonden het vreemd dat de kwestie zo besproken werd.

Uiteindelijk is de mail in een pauze alsnog verstuurd, naar alle raadspartijen.