Afbeelding

Daklozenopvang 't IJ wil een gebruikersruimte voor cannabisgebruikers

Algemeen

BREDA - De daklozenopvang ‘t IJ aan de Slingerweg van Stichting Maatschappelijke Opvang wil een ruimte voor blowende clienten oprichten. De stichting voert hierover gesprekken met Verslavingszorginstelling Novadic-Kentron.

De doorstroomvoorziening ‘t IJ aan de Slingerweg heeft al ruimtes waar cliënten harddrugs kunnen gebruiken en mogen drinken. Mensen die willen blowen moeten dat echter buiten doen. Volgens adjunct-directeur Ben Pruijn van ‘t IJ een onwenselijke situatie. “We willen graag een gebruiksruimte zodat ze buiten minder in aanraking komen met drugsdealers die ze harddrugs proberen te verkopen.”

Een tweede reden voor de cannabisgebruikersruimte is om de overlast in de straat tegen te gaan. “De overlast is al een stuk minder omdat de meeste chronische gebruikers inmiddels in de Vliet wonen. Met deze ruimte hopen we het straatbeeld voor de ondernemers in de buurt nog beter te maken."

‘t IJ hoopt in het nieuwe jaar te beginnen met de gebruikersruimte voor cannabisgebruikers. “Het is zover ik weet een redelijk uniek project, de meeste mensen gaan blowen in en coffeeshop. Daklozen hebben vaak te maken met beperkte middelen. Daarnaast hebben we ook veel clienten die meerdere zaken achter elkaar gebruiken.”