Afbeelding
Sanne van der Mooren

WinterWonderBeek weer drukker dan vorig jaar (video)

Algemeen

PRINSENBEEK - WinterWonderBeek 2014 in Prinsenbeek is dit jaar al drukker dan afgelopen jaar (video). Het dorp heeft tot en met 2 januari 2015 een ijsbaan op de Markt. Daarnaast zijn er iedere dag verschillende andere activiteiten en evenementen.

Ondanks het herfstachtige weer is er op deze vrijdag een winterse sfeer in het centrum van Prinsenbeek. Op de Markt staat er een enorme kerststal compleet met baby Jezus, Maria, Jozef en de drie koningen. Voor de stal staan veel fietsen van mensen die op deze vrijdagmiddag komen schaatsen. Er staat een lange rij van de mensen voor de entree. “Het is dit jaar al drukker dan vorig jaar en dat is te merken“, vertelt organisator Huib Jansen. De ijsbaan staat helemaal vol met kinderen die de aftrap van de kerstvakantie beginnen op de schaatsbaan.

Voor de komende week staan er verschillende evenementen ingepland. Zo is er deze vrijdagavond 19 december een kerstborrel en op zaterdag 20 december is de ijsbaan geopend en komen er verschillende koren. Er is dit jaar niets anders dan andere jaren volgens Jansen. Toch kan hij de drukte verklaren. “Je voelt de gezelligheid meer, mensen horen het van elkaar en komen sneller hierheen.”

Naast de ijsbaan staat een soort houten apres-ski hut waar warme chocomel en andere drankjes verkocht worden. Ouders nemen een drankje terwijl ze naar hun kinderen kijken die aan het schaatsen zijn. Jumbo, een van de vele sponsoren van de ijsbaan, heeft ook een eigen kraampje en verkoopt drankjes. “Wij hebben in totaal 144 sponsoren, “ vertelt Jansen. “Dankzij onze 150 vrijwilligers hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

Naast de ijsbaan staat het Glazen Huis van Prinsenbeek. Zij verzorgen tot en met zondag de muziek en praten de middag aan elkaar. Verder verzamelt Het Glazen Huis geld in voor het KWF Kankerbestrijding.