Podium Bloos, klaar voor Feel the Music. Foto Anne Kooman
Podium Bloos, klaar voor Feel the Music. Foto Anne Kooman

Podium Bloos wil ook werklozen leuke theateravond bieden

Cultuur

BREDA - Regisseur Hanna van Mourik Broekman heeft het afgelopen jaar een gewerkt met werklozen in Breda. Haar bevindingen tijdens deze periode hebben geleid tot een nieuw toneelstuk en tentoonstelling: ‘Staat van Geluk’.

Toewerkend naar de voorstelling liep ze al snel tegen een groot probleem aan, want ze kwam er achter dat werklozen geen geld hebben om een kaartje te kopen voor een van de voorstellingen tussen 10 en 17 januari. Podium Bloos wilde daarom met een oplossing komen, zodat de doelgroep toch de tentoonstelling kan bekijken “Wij mailen momenteel naar bedrijven en particulieren om ze te bewegen geld te doneren voor kaartjes”, zegt Sanne Douma van Podium Bloos.

Staat van Geluk gaat over drie mannen die samen komen en elkaar helpen met een correspondentieangst. Een student, een werkloze man en een zakenman die opzoek zijn naar geluk. Ze proberen zich te verhouden tot een van de belangrijkste thema's in ons leven: arbeid.

Kaartjes schenken
Het verdelen van de kaartjes aan werklozen wordt gedaan door de Gemeente Breda, ATEA, Tientjes Breda en de Broekriem. Een kaartje kost normaal 12 euro, dus voor 120 euro zijn er tien kaartjes te koop. Bij donatie wordt de naam van de donateur vermeldt op de Gulle Geverslijst op de website van het evenement.