De cast van Warhorse hielp loco-burgemeester Bergkamp met het aansteken van de lichtjes van de kerstboom op de Grote Markt.
De cast van Warhorse hielp loco-burgemeester Bergkamp met het aansteken van de lichtjes van de kerstboom op de Grote Markt. Stadsfotograaf Breda

Hartverwarmende reacties op bericht bestolen Bredase (79)

Politie

BREDA - Het bericht dat een bejaarde Bredase bestolen was van haar tas met daarin geld voor kerst en de foto van haar overleden dochter maakt veel los. “Er willen mensen met een envelop met geld naar het bureau komen”, vertelt politiewoordvoerder Jiske van Pelt.

De politie wordt op alle mogelijke manieren benaderd. “Hartverwarmend om te horen dat mensen zo medeleven”, vertelt de woordvoerder. Vanwege de veelheid aan reacties kijkt de politie wat ze kan doen. “Mensen kunnen ons mailen als ze iets willen doen, dan kijken wij zaterdagochtend samen met onze collega’s hoe we dat kunnen coördineren.”

Het mailadres is communicatie.mediadesk@mw-brabant.politie.nl. De politie neemt dan contact op met de overvallen vrouw en haar man. “Zelf zijn ze erg geschrokken en hebben ze ook niet zo’n behoefte aan de aandacht.”

De overweldigende reacties ten spijt, de getuige die kan helpen de daders op te sporen, heeft zich nog niet gemeld. “We hopen ook vooral dat mensen die iets gezien hebben, of vooral ook die wellicht de tas hebben gevonden zich melden. Want in die tas zit ook de foto van haar dochter. Wij zoeken vooral getuigen, daarom hebben we deze oproep gedaan.”

Ook via BredaVandaag boden mensen al geld en zelfs een maaltijd aan. Een man uit Helmond startte een donatiesite. Daarmee is ook al veel geld opgehaald.

Mensen die toch nog wat willen doen, kunnen het beste mailen met de politie communicatie.mediadesk@mw-brabant.politie.nl

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844