Afbeelding

Kerstbrunch Stichting Sociaal Breda: ‘Wij gunnen alle mensen een mooie kerstdag’

Algemeen

HAAGSE BEEMDEN - Buurthuis De Loper in de wijk Haagse Beemden is maandagmiddag omgetoverd tot een gezellige plek om samen kerst te vieren. Deze maandag is er een kerstbrunch: "Wij gunnen alle mensen een mooie kerstdag, vooral als ze dit financieel zelf niet kunnen dragen of eenzaam zijn", aldus Annemiek Ottenhoff van de organiserende Stichting Sociaal Breda.

Er zijn 100 inschrijvingen voor de kerstmiddag volgens Ottenhof. Buiten de brunch zijn er ook andere activiteiten, zoals een bingo. “Als afsluiter krijgen alle ouderen en kinderen nog een cadeautje”, zegt de vrijwilliger trots.

Zelf een kerstlunch thuis organiseren klinkt voor velen normaal in de oren, toch is dit niet voor iedereen weggelegd tijdens de feestdagen. "Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen, ik kan het gewoon niet betalen", vertelt een bezoekster van de brunch. Voor de kinderen is het een leuk uitje in de kerstvakantie. "Ik kan mezelf wel thuis opsluiten, maar naar de kinderen toe ben ik dit verplicht en zo leer ik zelf ook nog eens anderen kennen", aldus de moeder.  

Het zaaltje in het buurthuis is aangekleed met kerstslingers en kerstklokken aan het plafond. Uiteraard staat er een versierde kerstboom. Aan de tafels zitten vrolijk lachende gasten. Op deze kerstmiddag is er ook aan de kinderen gedacht. Zij mogen deelnemen aan de workshop soep maken. "De kinderen reageren heel leuk en verbaasd, omdat ze zelf mee mogen helpen", vertelt Ralph Geerts van De soepfabriek. Er is groentesoep gemaakt. "Buiten dat het leuk is om soep te maken hebben we de kinderen ook verteld over gezondheid en groentes."

De vrijwillige beheerder van het Buurtcentrum De Loper, Kees Hendriksen is maar al te trots op de twintig vrijwilligers deze dag. "Het is mooi om te zien wie hier deze dag het hardste lopen, de vrijwilligers dragen echt hun steentje bij aan deze kerstlunch." Eén van hun krijgt een extra pluim. "Door sponsoren te werven is deze brunch mogelijk, Annemiek krijgt mijn credits voor haar werk omdat ze hier hard voor heeft gewerkt.”