Afbeelding

Beroofde 79-jarige vindt acties lief, maar wil liefst foto terug

Politie

BREDA - De politie gaat bemiddelen tussen de beroofde bejaarde vrouw van 79 jaar en de actiegroep die voor haar geld inzamelde. “De vrouw vindt het heel lief dat mensen zo meeleven, maar wil liever geen aandacht en publiciteit”, vertelt politiewoordvoerder Jiske van Pelt.  

De bejaarde vrouw werd vrijdag 19 december bestolen van haar tas. In haar tas zat het laatste geld om die maand rond te komen en een foto van haar overleden dochter. Ze had boodschappen gedaan en moest de zware boodschappentassen naar binnen tillen, vervolgens is haar tas uit haar scootmobiel gestolen.

Het bericht over de beroving maakte heel wat los. Zo startte een Eindhovenaar een online inzamelingsactie en meldden zelfs mensen met contant geld zich bij politiebureaus. Daarop besloot de politie acties te verzamelen via e-mail.   

De politie bespreekt binnenkort met het slachtoffer en de actiegroep wat er precies met het ingezamelde geld gaat gebeuren.Volgens de woordvoerder vindt de vrouw het heel aardig en lief dat mensen zo betrokken zijn, maar ze wil absoluut niet zielig gevonden worden. “Het liefste wil ze haar tas en de foto van haar dochter terug en dat de beroving bestraft wordt.”

Getuigen
Volgens Van Pelt zijn er nog geen aanwijzingen naar de twee daders en zijn de politie op zoek naar getuigen. De handtas van de vrouw is zwart met 2 vakken met ritsen, 2 leren hengsels en 3 vakjes met klepjes aan de voorkant van de tas.  

Heeft u iets gezien dat te maken heeft met dit voorval of heeft u andere informatie? Dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844.