Breda Centraal vlaggen taxistandplaats.
Breda Centraal vlaggen taxistandplaats.

‘Samenwerking taxibranche voorwaarde verordening Breda’

Algemeen

BREDA - Een verordening in de taxibranche in Breda is alleen mogelijk is als Taxi Collectief, Taxi Gilde en Peutax samenwerken. Dat zegt wethouder Akinci in reactie op het Facebookduimpje dat Taxi Gilde onlangs introduceerde.

De verschillende betrokkenen moeten volgens Akinci verregaand samenwerken. “Ofwel één nieuwe organisatie worden, die een koepel vormt en de georganiseerde taxibranche in Breda vertegenwoordigt.”

Als de drie taxibranches daadwerkelijk willen samenwerken in de toekomst, moet dat volgens Akinci wel onder voorbehoud en goedkeuring van de raad.  “Indien de taxi-branche zoals nu versplinterd zijn over meerdere organisaties, kan de gemeente geen nieuwe afspraken maken.” De wethouder juicht het toe dat de organisaties gaan praten over samenwerking of fusie.

Het taxi vignet
Taxi Gilde wil met een vignet met een facebook-duimpje aan klanten duidelijk maken dat ze bij een betrouwbare chauffeur instappen. Het taxi Vignet van Taxi Gilden is een eigen initiatief, niet van de gemeente.

Volgens de wethouder kan de naam taxi vignet wel verwarrend zijn. “Er is  al een taxi vignet in Breda dat gevoerd moet worden voor het verlenen van taxidiensten in het centrum tijdens de evenementen carnaval en Breda Jazz Festival.” De afspraken over dit evenementen taxi vignet zijn voor het komende jaar al gemaakt.