foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Groene Kerst en overgang naar kouder weer

Weer

Weersverwachting voor woensdag 24 december 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Lagedrukgebieden met centra bij Schotland en het zuiden van Noorwegen bepalen het weerbeeld. Een koufront ervan trekt woensdag overdag met wolken en regen over Nederland.

Verwachting voor vandaag
Woensdag brengt veel wolken en regen. In de loop van de middag wordt het geleidelijk droger. De zuidwestenwind draait naar het westen en neemt in kracht af. Ze wordt meest matig. Het temperatuurverloop is omgekeerd: van 11 graden in de nacht van dinsdag op woensdag naar 8 graden op het einde van woensdagmiddag. De Kerstnacht verloopt meestal droog en helder, maar kil.

Het weer voor de Kerstdagen
Op donderdag, Eerste Kerstdag, is het wisselend bewolkt. In de loop van de dag is er kans op een lokale regen- of hagelbui. Er waait een matige noordwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Die houdt het kwik op een frisse 6 graden. In de nacht naar vrijdag kans op lichte vorst. Overdag droog met wat zon, een zwakke zuidwestenwind en frisjes bij 5 graden. De verwachting voor zaterdag is nog onzeker. Het lijkt er op dat we regen overgaand in buien krijgen. Er bestaat de mogelijkheid van wat natte sneeuw, dinsdagavond was dit niet zeker.

Zo was het weer dinsdag 23 december 2014
Maximumtemperatuur 12,6 graden
Minimumtemperatuur 11,2 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 23 december 2014 om 22.00 uur