De Steve Jobsschool Breda komt aan de Middellaan 62.
De Steve Jobsschool Breda komt aan de Middellaan 62.

Gertjan Kleinpaste: ‘Er zijn ook landen die er wél voor open staan’

Algemeen

BREDA - Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar. In deze aflevering: Gertjan Kleinpaste, de schoolleider en initiatiefnemer van de in mei gesloten Steve Jobsschool in Breda

Hoe kijkt u terug op het jaar 2014?
“Het was een bewogen jaar, het was natuurlijk niet leuk dat een veelbelovende onderwijsinstelling moest sluiten. Uiteraard heb ik ook mooie momenten meegemaakt met mijn kinderen. Vandaar dat ik over het algemeen vrij positief op het jaar 2014 terugkijk.”

Ondanks dat de Steve Jobsschool moest sluiten, bent u nog steeds een voorstander van het concept van de school?
“Ja ik ben nog steeds een voorstander van het concept en dat er meer maatwerk moet komen. Misschien zou ik me ooit nog wel eens aan willen sluiten bij een school die ook een vorm van passend onderwijs heeft. Het is gewoon jammer dat in Breda het concept niet goed ontvangen is. Als schoolleider en initiatiefnemer is het een heel vervelend als er niet in de school geloofd wordt. Teleurstelling en boosheid spelen daar natuurlijk ook een rol bij, vooral als de krant een vreselijk artikel over je plaatst en de RvDJ er zelfs bij betrokken is geweest.”

Heeft u ergens spijt van?
“Waar ik natuurlijk echt spijt van heb is dat we handiger op hadden moeten treden, zodat de Steve Jobschool nog had kunnen bestaan. Als we er meer voor gedaan hadden, had de school het misschien wel gered. Ondanks dat de school nu gesloten is ben ik er trots op dat we het lef hebben gehad om een nieuwe schoolconcept in Breda te openen. Ook ben ik blij voor de ouders waarvan het voor de kinderen wel bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling.”

Wat zijn uw plannen voor 2015?
“In 2015 wil ik me weer bezig houden met het onderwijs. Ook ben ik bezig met het schrijven van een nieuw boek. Momenteel geef ik ook veel workshops in life and learning aan bijvoorbeeld schoolbesturen of leerkrachten. Zelfs in Italië, er zijn ook nog landen die er wél voor open staan. In 2015 ben ik ook nog steeds een lid van de politieke partij GroenLinks.”

Wat zijn uw voornemens in 2015?
“Het belangrijkste wat ik me wil voornemen is dat je gewoon lekker moet doorgaan, ondanks tegenslagen. In 2015 moet je mensen ook gewoon in hun waarde laten.”