Afbeelding
Daniƫl Rebollo

Update: Witte 'derde kerstdag' voor Breda; treinen vertraagd; bos gevaarlijk

Algemeen

BREDA - De weersvoorspellers zagen het weer kort voor Kerst omslaan. In plaats van veertien graden aan het begin van de week, kwam de kou vanuit zee het land op. In deze koudere lucht: sneeuw. Veel sneeuw.

Lees ook: 'Mastbos gevaarlijk door topzware dennen'

Dus wordt Breda deze zaterdag - 'derde kerstdag' - wakker onder een fiks pak sneeuw. Dat is even wennen. De sneeuw volgde op nattigheid aan het begin van de nacht, waardoor het op wegen en fietspaden een blubberige toestand is. Sinds de eerste sneeuwval zijn sneeuwschuivers aan de gang om de belangrijkste wegen begaanbaar te houden. Breda riep eerder dit jaar inwoners op zelf hun stoep schoon te houden, om op die manier ook voetpaden toegankelijk te houden.

Voor het verkeer gaat dit waarschijnlijk buiten de stad voor de meeste problemen zorgen. In combinatie met de vrij stevige wind is het lastig rijden op de snelwegen. Prorail en NS besloten vrijdag al de dienstregeling aan te passen. Door twintig procent van de treinen te schrappen rijden er op alle trajecten maximaal twee treinen per uur. Op die manier hopen de spoorwegen de vertragingen te kunnen tegen gaan. Voor reizigers naar Amsterdam leverde het sowieso zaterdag flinke vertraging op. Een wisselstoring aan het begin van de ochtend zorgde voor meer dan een uur vertraging. 

Uiteraard leverde het ook mooie plaatjes op, zoals te zien in onze fotoalbums. Onder meer van lezers die ze via onze BredaVandaag WhatsApp Alert stuurden. Zoals deze achtertuin in de vroege morgen en de Grote Kerk

Zelf ook sneeuwplaatjes die je wilt delen?
Mail ze, of WhatsApp ze, door je te abonneren op onze Alerts. Vergeet niet ook je naam mee te sturen.

Dat kan zo:
1. Voeg nummer 06-29347280  toe aan de lijst van contactpersonen in WhatsApp
2. Stuur een SMS naar 3669 met als tekst BREDAV AAN 
3. Je ontvangt een gratis SMS met de instructie om ons nummer aan je contactpersonen toe te voegen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Dit is belangrijk!
4. Wil je je later  afmelden? Stuur een sms met de tekst BREDAV UIT naar 3669.
Meer info? Kijk hier de uitgebreide uitleg.