Niet opgehaald vanwege de sneeuwval
Niet opgehaald vanwege de sneeuwval (Wijnand Nijs)

Gemeente Breda: Huisvuil deze zaterdag niet opgehaald

BREDA - In Breda wordt deze zaterdag geen huishoudelijk afval opgehaald. "Reden hiervoor is de gladheid en de sneeuwoverlast maar ook de beperkte bereikbaarheid van de wegen", aldus de gemeente Breda.


"De vele sneeuw en gladheid, maken vele smalle straten niet bereikbaar voor de voertuigen van afvalservice", laat de gemeente weten. "Voor de komende dagen wordt er, waar nodig, extra mankracht ingezet. Veiligheid gaat voor alles en het is aan de medewerkers om te beoordelen of de inzameling veilig kan plaatsvinden."

Mocht het niet ophalen van het vuilnis  problemen opleveren: "Voor volgende week kunt u maximaal 5 extra zakken bij uw container aanbieden."  De gemeente wijst er op dat vanwege oud en nieuw het ophalen van het huisvuil eveneens op een andere dag is.  

"Om het inzamelen van afval in deze weersomstandigheden zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen inwoners ook helpen door de containers zoveel mogelijk in groepjes aan de hoofdweg of de doorgaande weg in groepen bij elkaar te zetten op een zo vlak mogelijke en goed bereikbare plaats."

Lees ook: Mastbos gevaarlijk door topzware dennen

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief