Afbeelding
Janet Olde Wolbers

Voor de 45e keer Oliebollen-wandeltocht in Mastbos

Cultuur

BREDA - In het Mastbos wordt binnenkort voor de 45e keer de oliebollen-wandeltocht gehouden door Wandelsportvereniging W.I.E.G.O. Op 3 januari zal een bonte stoet van oliebollenliefhebbers en wandelfanaten zich een weg banen door een van de alleroudste naaldbossen van Nederland.

Volgens organisator Hans van der Bruggen begint de wandeltocht langzamerhand een ware traditie te worden. “We zien veel gezichten die elk jaar weer terugkomen. Naast veel wandelaars komen er ook mensen die normaal niet zo snel wandelen, maar voor deze tocht een uitzondering maken.”

Aan een tocht in de winter kleven natuurlijk risico’s. “Als het heeft gesneeuwd ziet het bos er prachtig uit, heeft het geregend dan is de tocht wat zwaarder. De oliebollen aan het einde van de toch maken de vuile voeten die dan gemaakt worden meestal wel goed”, aldus Van der Bruggen.

De Startplaats is Clubgebouw “Schuttershof” aan de Viandenlaan 7. Lopers kunnen kiezen uit een toch van 5, 10, 15 of 20 km. De wandelaars op de afstanden 15 en 20 km kunnen van 11.00 tot 13.00 uur starten. Deelnemers op de afstanden 5 en 10 km beginnen tussen 11.00 en 14.00 uur.

De tocht gaat voornamelijk door het Mastbos en deels door het dal van de rivier de Mark. Afhankelijk van het wel of niet lopen voor een herinnering, is het inschrijfgeld 5,50 euro of 4,00 euro. Leden van een erkende wandelbond of wandelvereniging krijgen 1,00 euro reductie.