Logo bredavandaag.nl

Leerlingen organiseren LAN-Party in Stedelijk Gymnasium voor het goede doel

BREDA - Gameliefhebbers die het jaar willen beginnen met een goede daad moeten 3 januari bij het Stedelijk Gymnasium in Breda zijn. De leerlingen van die school organiseren samen met het Radius College een LAN-Party. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting Vrienden van Sophia van het Sophia Kinderziekenhuis.


Voor de leerlingen van het Radius College is de LAN-Party ook meteen een afstudeerproject. Twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium maken van de dag een profielwerkstuk. Odmar Vandijck, een van de organisatoren van de LAN-party, vertelt dat het niet een echt feest is. “Het is meer een evenement. Door middel van een LAN-verbinding worden computers verbonden zodat mensen daar samen op kunnen gamen.”  

De leerlingen kwamen op het idee door een andere school, maar besloten het helemaal anders aan te pakken. “Wij hebben een goed doel aan de dag gekoppeld en we beschikken zelfs over een 3d-game bril“, aldus Vandijck. Om de aandacht te trekken van de andere leerlingen pakte de organisatie groots uit. “Wij organiseerden een groot FIFA-toernooi in de aula op groot scherm om zo nog meer kaartjes te verkopen.”

De keuze om de opbrengst van dit evenement aan stichting Vrienden van Sophia te schenken is niet zomaar. “Wij zijn bij ons op school vorig jaar iemand verloren. Samen met de ouders van die persoon hebben we besloten om het geld te doneren aan Stichting Vrienden van Sophia”, verklaart Vandijck.

Voor bezoekers is de entree gratis, mensen die willen gamen moeten wel een kaartje kopen. “Er zijn toernooien, de 3d-bril, en er is nog een fooienpot voor eventuele donaties. Voor alles vragen we geld en op die manier kunnen we veel inzamelen voor stichting Vrienden van Sophia”, aldus Vandijck.

Op 3 januari 2015 van 09.00 uur tot 23.00 uur is het Stedelijk Gymnasium Breda geopend voor de LAN-party.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief