Afbeelding

Prins Petrus C Lie roept Kielegatters op straten te versieren

Cultuur carnaval

BREDA - Wanneer Prins Petrus C Lie spreekt, dan luistert 't Kielegat. En zijne hoogheid heeft gesproken, want de prins wil de stad het aankomende carnaval versieren met banieren, spandoeken en vlaggen in de Kielegatse carnavalskleuren.

Prins Petrus hoopt dat de carnavaleske aankleding ervoor zorgt dat nog meer mensen zin krijgen om mee te doen met het feest der feesten. Om dit voor elkaar te krijgen heeft De Stichting Bredase Carnaval Viering een crowdfunding-campagne opgezet. Met de inzamelactie hoopt de stichting een bedrag van 7.777 euro op te halen.

Mensen die de actie steunen krijgen er ook iets voor terug. Wanneer iemand 11 euro schenkt kan deze persoon zijn naam terug zien op de Grote Markt tijdens het carnaval. Een donatie van 111 euro is genoeg voor een uitgebreide lunch met de Prins van 't Kielegat en het gevolg op een unieke locatie ergens in 't Kielegat. Voor het super pakket dat leidt tot 'eeuwige roem en uitgebreide tegenprestaties' dient 2.222 euro te worden gestort.

De actie steunen kan via Sproutfund.nl. Mocht het streefbedrag niet worden gehaald, dan krijgen donateurs hun inleg terug. Bekijk ook de video-oproep van Prins Petrus C Lie!