Sanne van der Mooren

'Oliebollen en krentenbollen het populairst met oudjaar'

BREDA- Bij het binnenlopen van het centrum van Breda wordt het meteen duidelijk, het is oudjaarsdag. De geur van oliebollen vervult de straten en hier en daar zijn er kinderen die stiekem alvast een rotje afsteken. Alle winkels staan in het teken van het feest, met glitters en champagne in de etalage. Mensen doen nog snel hun laatste inkopen en halen, natuurlijk, oliebollen. “Ik kom alleen daarvoor hier.“


Oliebollenkraam L. Scheffers
In de winkelstraten zijn opvallend weinig echte oliebollenkramen, maar er is er een die er meteen uitspringt; Oliebollenkraam L. Scheffers. Het is er niet heel druk, maar er staat wel een rij. “Er is de hele dag wel aanloop “, vertelt Meneer Scheffers terwijl hij snel de oliebollenvoorraad bijvult. Samen met nog drie anderen helpt hij de klanten en bakt hij oliebollen.

Een van de klanten staat met zijn kinderen in de rij. “Ik wil vier oliebollen!” Roept zijn zoontje enthousiast. “Ik wil er achttien!” Roept zijn andere zoon. “Ik kom hier bijna ieder jaar wel oliebollen halen “, vertelt de man lachend. Uit al het gebak vallen vooral oliebollen van Scheffers in de smaak bij de klanten. “Ik kom alleen daarvoor hier “, vertelt een klant. “Ik kom ook hier voor de appelbeignets “, vertelt een andere persoon in de rij.

Scheffers zit al lang in het vak. “Ik verkoop al 25 jaar oliebollen ”, vertelt die oliebollenbakker. De kraam heeft in Breda inmiddels al een flinke naam gekregen. “De meeste mensen die hier oliebollen en gebak halen zijn vaste klanten die ieder jaar terugkomen ”, meldt Scheffers. “Op een dag als deze worden de oliebollen en krentenbollen het meest verkocht.” Inmiddels is de rij bij de kraam van Scheffers flink gegroeid. Hij blijft nog tot een uurtje of zes vanmiddag oliebollen blijft bakken, dus wees er snel bij!

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief