foto Peter Visser
foto Peter Visser

Luijckx mee met NAC naar Valencia

Sport

BREDA – Tijdens het trainingskamp van NAC in Valencia mag centraal verdediger Kees Luijckx meedoen. Luijckx voegt zich bij de selectie van de Bredase club nadat hij aan het werk geweest is bij de Griekse werkgever Niki Volos.

Volgens Technisch directeur Graeme Rutjes komt het goed uit dat het bekenden van elkaar zijn. “We hopen dat Kees zich met zijn ervaring en NAC-achtergrond in Valencia op een positieve manier kan onderscheiden.”

NAC gaat zonder verdedigers Henrico Dorst en Aleksandar Damcevski naar Valencia. Zij moeten die periode revalideren in Breda en Straatsburg van hun blessures.

Luijckx speelde al eerder bij NAC. Van 2010 tot 2013 kwam hij 99 officiële wedstrijden uit voor NAC. Hij scoorde in die periode tien keer en vormde een duo met Eric Botteghin in het hart van de verdediging.

De eerste trainingsdag van NAC in Valencia is voorspoedig verlopen. De nieuwe hoofdtrainer Robert Maaskant stoomt in het Paradores El Saler hotel de selectie klaar voor de tweede seizoenshelft.  De selectie trainde intensief mt de nieuwe trainingsvormen die door de technische staf werden gereserveerd.

Nac heeft voor de competitiehervatting nog twee oefenwedstrijden. Donderdag 8 januari speelt het team in Olivia tegen OH Leuven. Op vrijdag 9 januari volgt er nog een oefenwedstrijd, het team speelt dan in het stadion van Benidorm een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Algerijnse Mouloudia.