Logo bredavandaag.nl
Bo Klaarwater

Kerstboom met kluit doneren aan stichting Braak

BELCRUM - Wie de kerstboom liever niet op de brandstapel gooit, kan de boom naar het creatieve dorp van Stichting Braak brengen. De boom zal daar geplant worden op het terrein van het dorp. “Alle bomen met kluit zijn welkom!”, zegt Tim van den Burg van Stichting Braak.


De stichting gebruikt het braakliggende terrein voor allerlei projecten, waaronder het creatieve dorp. Dit zal eind maart geopend worden. Het dorp kan echter nog wel wat groen gebruiken. “In het voorjaar bloeit het hier altijd, maar door de kerstbomen hebben we nu in de winter ook groen.”  

Dit is het tweede jaar dat mensen hun kerstboom kunnen adopteren aan Braak. “We plaatsen de bomen in het bosje midden in ons creatieve dorp.” Volgens van den Burg zijn er vorig jaar ongeveer 12 bomen binnengebracht. Hij hoopt dat er dit jaar nog meer mensen hun boom komen brengen.

De gedoneerde kerstboom kan niet weer opgehaald worden voor de volgende Kerst. “Als de boom is afgegeven houden wij ze liever hier. De boom kan zich dan op het stukje grond groeien en ontwikkelen”, aldus van den Burg.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief