Afbeelding
StefanOomes.nl

Niek Roovers wint Platte Buis voor goede werk Ulvenhout

Cultuur

BREDA - Onlangs won Niek Roovers de prestigieuze Platte Buis voor zijn vrijwilligerswerk in het dorp Ulvenhout. “Mensen zijn er hier voor elkaar."

Voorzitter van dorpsraad Ulvenhout, Marion Schuurbiers, vindt het meer dan terecht dat Roovers de prijs gewonnen heeft. “Niek is iemand die ondanks zijn leeftijd al heel veel gedaan heeft voor Ulvenhout. Zo heeft hij het carnaval in Ulvenhout nieuw leven ingeblazen en organiseert hij de kermisfeesten.”

Roovers is volgens Schuurbiers iemand die initiatief neemt, doorpakt en makkelijk het woord neemt. Hij is dan ook niet voor niets uitgekozen als oppersauwelaar van Ulvenhout. “Meestal is de oppersauwelaar een ouder iemand. Het is dan ook fijn dat er een jonger iemand meedoet en bijzonder dat diegene dan ook meteen wint.”

Mensen zoals Roovers zijn volgens de voorzitter van de dorpsraad belangrijk voor Ulvenhout. “Ulvenhout heeft iets unieks en we voelen dan ook de behoefte om ons te blijven onderscheiden en niet op te gaan als een wijk van Breda.” Het verschil zit hem volgens Schuurbiers vooral in het karakter van een dorp. “Mensen zijn er hier voor elkaar. Je weet dat je altijd een beroep kan doen op een grote groep vrijwilligers bij het organiseren van een activiteit.”