Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Cel geëist tegen 87-jarige Bredanaar voor ontucht met drie jongens

BREDA - Een 87-jarige Bredanaar is donderdag voor de rechtbank in Breda verschenen voor het plegen van ontucht met drie minderjarige jongens. De officier van Justitie eist een celstraf van 180 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en een opname in de Gaarshof in Baarle-Nassau.


Cees van de M. wordt verdacht van ontucht met drie jongens. Het eerste gepleegde feit in deze zaak heeft in 2012 plaatsgevonden, stelt Officier van Justitie mevrouw M. Paapen. "Het Openbaar Ministerie heeft nu drie jongens weten te vinden, wellicht zijn het er meer geweest. Die zijn nog niet getraceerd.” Er is volgens de Officier van Justitie sprake geweest van het seksueel binnendringen bij minderjarigen, verleiden met giften voor seksuele handeling en het plegen van seksuele handelingen.

Ze spreekt van een kwalijk dossier. "Het betrof jonge mannekes onder de 16 jaar, met een laag IQ. U heeft enkel oog gehad voor uw eigen lustgevoelens en bevrediging”, stelt de officier. Volgens Paapen doet een gevangenisstraf recht aan zijn daden, maar is uitvoering gezien zijn leeftijd en gezondheid niet voor de hand liggend. Contact met jongens moet hij voortaan sowieso vermijden, aldus de officier.

De advocaat van de verdachte heeft geen commentaar op de eis van de officier. “Momenteel verblijft mijn cliënt in het Gaarshof, meneer zit daar prima. Daar kan hij niet weer in contact komen met minderjarige jongens”, aldus de raadsman.

De zaak kwam aan het licht toen buurtbewoners door kregen dat er wel erg vaak jonge jongens bij de verdachte in huis kwamen. De verdachte verklaart dat hij de jongens nooit uit eigen beweging naar zijn huis toe lokte."De jongens kwamen zelf voor de seks en dat kostte me geld, ongeveer 25, 30 of 40 euro", aldus de verdachte.

De advocaat geeft aan dat de man, behalve slechthorend is, ook een slecht geheugen heeft. "Mijn cliënt verzint soms dingen omdat hij zich weinig kan herinneren van zijn verleden."

De uitspraak is op 22 januari om 12.30 uur in de Rechtbank van Breda.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief