Afbeelding
KOPshop

KOPshop op zoek naar hét Breda shirt

Cultuur

BREDA- De KOPshop houdt een ontwerpwedstrijd. De winkel is op zoek naar het echte Breda-shirt dat zowel bij Breda past als bij het concept van de winkel. Tot en met 31 januari kan iedereen zijn of haar ontwerpen insturen naar de winkel.

KOP vraagt zich af wat Breda nou zo bijzonder maakt. De ontwerper mag de vraag zelf invullen en dit verwerken in een zelf ontworpen shirt. De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van KOPSHOP XL. Tijdens KOPSHOP XL krijgt de winkel een tijdelijke metamorfose. Het blijft dezelfde winkel in dezelfde straat maar er wordt extra veel kunst verkocht.

De ontwerpen voor het Breda shirt worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Dennis Elbers (directeur Graphic Deisgn Festival Breda), Marlice Dreessen (directeur VVV Breda), Marlous Tode (directeur Gallery Pepper) en Karina van Bezooijen (directeur KOP). Deze jury kiest uiteindelijk het winnende ontwerp dat bekend gemaakt wordt op 13 februari.

Op 2 februari zijn de genomineerden te zien op de facebookpagina van KOP. Naast de vakjury kan er ook gestemd worden op de genomineerden via facebook. De winnaar krijgt onder meer het eerste shirt.

KOP is gevestigd aan de Houtmarktpassage in Breda. De stichting wil kunst, actualiteit en entertainment combineren. Inschrijven kan nog tot 31 januari.