Logo bredavandaag.nl
Bernie van den Berg in het Zaartpark.
Bernie van den Berg in het Zaartpark. (Wijnand Nijs)

Nieuw akkoord Breda met wijk- en dorpsraden

BREDA - In het nieuwe uitvoeringsakkoord tussen de gemeente en de wijk- en dorpsraden is afgesproken de regels zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Ook is afgesproken om de samenwerking aan wijkplannen, -projecten  en wijkdeals verder uit te bouwen.


In de nieuwe samenwerking denkt de gemeente vooral aan activiteiten die de leefbaarheid vergroten. “Afhankelijk van de situatie in, en de organisatiekracht van een wijknetwerk kunnen dat activiteiten op allerlei gebied zijn, zoals sociaal, gezondheid, zorg,  openbare ruimte, milieu, veiligheid, handhaving, cultuur”, aldus de gemeente.

De wijkraden kunnen per activiteit een subsidie van maximaal € 5.000,- aanvragen. Bij goedkeuring van het activiteitenplan komen de wijk- en dorpsraden met ingang van 2016 in aanmerking voor een basissubsidie van € 2.000,- in plaats van € 1.000,-. Hierbij gaat het volgens de gemeente om bijvoorbeeld kosten voor communicatie over zaken die voor bewoners van belang zijn en organisatiekosten van bewonersbijeenkomsten.

De afspraken, die gelden voor de periode 2015-2018, volgen op overleg de afgelopen maanden. Basis voor het overleg  zijn de uitgangspunten van het coalitieakkoord en de evaluatiepunten uit 2014.

Wethouder Bernie van den Berg en vertegenwoordigers van de samenwerkende wijk- en dorpsraden bekrachtigen de afspraken donderdagavond 12 maart aanstaande met het zetten van hun handtekening onder het akkoord. De ondertekening vindt plaats om 19.00 uur in Korenmolen De Hoop in Bavel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief