Afbeelding
Bo Klaarwater

Minderjarige moeder dode baby Ganzerik gevonden

Politie

BREDA - De politie heeft de vermoedelijke moeder van de overleden baby gevonden. Het gaat om een minderjarig meisje, dat waarschijnlijk in geestelijke nood verkeerde.

Knuffels
Het babylichaampje werd twee weken geleden gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik in Breda. Voorbijgangers zagen een vuilniszak liggen, waarin babylichaampje bleek te zitten. Het ging om het stoffelijk van een pasgeboren jongetje.

De vondst van het lichaampje zorgde voor een schok in de buurt. Veel bewoners konden niet geloven dat dit in hun buurt was gebeurd. Bij de vindplaats werden kaarsen aangestoken en knuffels achter gelaten.

Onderzoek
Een rechercheteam onderzocht de afgelopen tijd alle mogelijke scenario's. Hierbij zochten zij expliciet de publiciteit op omdat men vreesden voor de gezondheid van de moeder.

Het spoor leidde uiteindelijk naar een minderjarig meisje. In overleg met de officier van justitie werd zij eerder deze week gearresteerd, waarna ze direct medische en psychosociale zorg kreeg. Daarnaast werd er ook juridische bijstand verzorgd.

Privacy
Gezien de trieste gebeurtenissen en de privacy van de verdachte, verstrekken politie en Openbaar Ministerie geen nadere informatie, meldt de politie in een bericht vrijdagmiddag.

Vandaag werd bekend dat de Regio Breda een vondelingenkamer krijgt voor moeders die hun baby willen afstaan.