Spandoek met NAC-team valt.
Spandoek met NAC-team valt. NAC.nl

Stormachtige wind blaast NAC omver

Algemeen stormschade

STEENAKKER - De stormachtige wind heeft in Breda op veel plaatsen voor meldingen van stormschade gezorgd. Bij NAC sneuvelde in de nacht van vrijdag op zaterdag het spandoek aan de gevel van de hoofdtribune. Dat doek, met daarop stoere foto's van de NAC-spelers, bleek niet bestand tegen de wind en zeilde naar beneden.

Volgens NAC leverde dit behalve een kapot doek verder geen schade op. "Geen verdere schade, behalve emotionele", aldus de club op Twitter. 

Op andere plaatsen moest de brandweer in actie komen vanwege meldingen van stormschade. Uit de Doornboslaan, Leeuwerikstraat en Kloosterlaan kwamen meldingen. Vrijdag waarschuwde Staatsbosbeheer al voor mogelijke gevaarlijke situaties in de bossen. Zo kreeg het Mastbos het zwaar te verduren tijdens de sneeuw op 27 december. Toppen van eeuwenoude dennen raakte daarbij beschadigd. De harde wind zou vandaag een laatste zetje kunnen geven.

De weersvoorspellers voorzien voor de hele dag nog stormachtige wind. Vooral aan de kust kan het officieel tot een storm met kracht negen komen, maar in het binnenland waait het ook stevig. Daar zijn vooral de windstoten gevaarlijk. Die kunnen 100 tot 120 kilometer per uur zijn. De windsterkte neemt pas tegen de avond af, als ook de temperatuur weer naar normale winterse waarden daalt. Overdag is het ruim boven de tien graden, zaterdagavond daalt die weer tot onder de vijf, is de verwachting.

Zelf foto's van stormschade in Breda? App of mail ze naar ons.