Breda is deze dagen een groot filmdecor voor de film Onder het Hart. foto Wijnand Nijs
Breda is deze dagen een groot filmdecor voor de film Onder het Hart. foto Wijnand Nijs

Hoofdrolspeler Koen de Graeve bij première Onder het Hart in Breda

Cultuur

BREDA - De Bredase voorpremière van Onder het hart wordt woensdag bijgewoond door hoofdrolspeler Koen de Graeve. De Nederlandse speelfilm is afgelopen jaar voor een groot deel opgenomen in Breda.

Koen de Graeve heeft als tegenspeler Kim van Kooten. In de film hebben ook Lies Visschedijk en Frank Lammers rollen. Na de film zal Koen de Graeve in de zaal antwoorden geven op een aantal vragen uit het publiek.

Breda speelt een prominente rol in Onder het hart. De opnamen vonden onder meer plaats op het Kasteelplein, bij het Wilhelminapaviljoen en in café De Bommel. Breda schittert onder meer in een lange stadswandeling van de hoofdrolspelers.

In de film speelt Van Kooten de rol van de 37-jarige biologe Masha. De Graeve is de 47-jarige Luuk, een gescheiden huisarts met twee tienerdochters. De twee zijn na de eerste ontmoeting in de vlindertuin smoorverliefd. Hoewel zijn kinderen en zijn ex de nodige problemen hebben met de nieuwe relatie, willen Masha en Luuk samen een nieuw leven opbouwen. Maar dan slaat het noodlot toe.

Voor de voorpremière van woensdag zijn nog enkele kaarten te koop. De avond begint om 20.00 uur.