Afbeelding

Lezing hoogleraar Randall Lesaffer moet studenten NHTV aan het denken zetten

Algemeen

BREDA- NHTV houdt voor studenten een Studium Generale. Het idee van de school hierachter is om de studenten op te leiden tot kritische en ondernemende burgers. Tijdens Studium Generale op 15 januari ontvangt het NHTV Prof. Dr. Randall Lesaffer, hoogleraar rechtsgeschiedenis.

Studium Generale is een informele lezing waarbij gastsprekers worden uitgenodigd om een onderwerp aan de orde te stellen en hierover in discussie te gaan met de aanwezigen. “Wij willen dieper ingaan op het vak waar onze studenten voor leren ”, vertelt Johan Bouwer, Professor of Ethics in Business and Professions. “Mensen die een game opleiding doen, kijken bijvoorbeeld naar de ethische gedachte achter de game.”

Het wordt de tweede keer dat de Bredase hogeschool Studium Generale houdt. “In oktober was Kees van der Waaij, de voorzitter van de Raas van Commissarissen van Unilever, de gastspreker. Hij heeft het toen gehad voor de rol van Unilever in de wereld ”, meldt Bouwer.

Tijdens de komende lezing op 15 januari, gaat de hoogleraar rechtsgeschiedenis met de studenten kijken naar de vraag of het belangrijk is om studenten alleen maar op te leiden tot professionals die een vak moeten leren. “Lesaffer vindt dat studenten ook moeten worden begeleid in hoe zij in de wereld staan, hoe ze zich kunnen ontwikkelen tot kritische en verantwoordelijke burgers ”, vertelt Bouwer

De komende drie jaar zijn volgens Bouwer al helemaal volgepland. “De eerste namen zijn al bekend. In april komt Jacob Kohnstamm spreken over privacy en in mei Herman Wijffels over leiderschap.” Toch wil het NHTV volgens Bouwer ook aan ander soort onderwerpen meer aandacht schenken. “In de toekomst willen we meer gaan doen met media, dus kijken naar media en entertainment en media en ethiek.”