Logo bredavandaag.nl
Een ramkraak heeft veel schade aangericht bij Domino's Pizza bij De Berg. foto Wijnand Nijs
Een ramkraak heeft veel schade aangericht bij Domino's Pizza bij De Berg. foto Wijnand Nijs

Domino's Pizza: 'Onze vestigingen zijn veiliger dan ooit'

BREDA - Hoewel de Domino’s Pizza-keten aan de het graaf Hendrik III plein in korte tijd twee keer slachtoffer is geworden van een overval ziet het hoofdkantoor geen aanleiding tot zorg. 


Volgens woordvoerder Carolien Wenderich van Domino’s Pizza is het aantal overvallen op Domino's pizza’s de afgelopen tijd juist enorm gedaald. “We hebben in 2013 een anti-overval convenant getekend. Hierbij hebben we een veiligheidsscan laten uitvoeren door specialisten van de politie. Verder werken onze koeriers sindsdien steeds vaker met mobiele pinapparatuur.” Dat het convenant succesvol is blijkt uit de daling van 50% van het aantal berovingen op Domino’s Pizza in 2014, aldus de woordvoerder.

Het personeel van Domino's Pizza krijgt volgens Wendrich uitvoerige training hoe te handelen bij een beroving. “Daarnaast zijn er verschillende interne procedures over het sluiten van deuren en het tijdig afromen van geld in de kas.” De woordvoerder wijst erop dat ze Domino’s Pizza de eerste partij was in Nederland die gratis betalen via Ideal aanbood. De koeriers van Domino gaan verder nooit met meer dan 15 euro op pad.

Dat Domino’s mogelijk vaker doelwit is van criminelen heeft volgens Wendrich verschillende oorzaken. Zo zouden koeriers goed herkenbaar zijn en vanwege de late openingstijden nog laat op pad gaan. “Het gaat verder natuurlijk goed met Domino’s Pizza’s. Onze winkels zijn vaak druk en zien er modern uit, dat zien overvallers natuurlijk ook. In die zin zijn we kwetsbaarder dan andere ketens.” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief