Afbeelding

Datum grote Ziggo-ombouwdag Breda nog onbekend

Economie

BREDA - De definitieve datum dat Bredase Ziggo-klanten te maken krijgen met de netwerkaanpassing door de fusie met UPC is nog onbekend. Alle Ziggo-Abonnees in Nederland krijgen te maken met deze aanpassing.“We kunnen nog geen definitieve planning geven, we wachten de eerste resultaten van de netwerkaanpassing af”, aldus de woordvoerder van Ziggo.

Alle televisie’s van Ziggo-klanten gaan komende maanden een keer op zwart. Ziggo gaat na de fusie met UPC over op één netwerk. Er is nog geen definitieve datum voor Breda maar volgens de woordvoerder worden de mensen op tijd ingelicht. “Tien dagen van te voren ontvangen de mensen een brief in huis, als de datum toch weer verandert worden ze zeker 2 a 3 dagen van te voren ingelicht.”

Wijzigingen televisie Ziggo-klanten
Overigens stelt Ziggo dat er voor de klanten weinig zal veranderen. Als Ziggo het netwerk aanpast, komen de televisies daar zwart te staan. Klanten moeten na de aanpassing alleen de frequentie en het netwerk met de afstandsbediening wijzigingen. Door deze handeling worden er weer automatisch nieuwe zenders gezocht.

De abonnees krijgen meer HD-kwaliteit zenders en hebben toegang tot alle Nederlandse regionale zenders. Alle Ziggo-klanten over deze handelingen een brief met stappenplan.