Afbeelding

Nog onduidelijk of nieuwe editie Charlie Hebdo in Breda te koop is

Cultuur

BREDA - Het is nog onzeker of het nieuwe nummer van het satirische Franse blad Charlie Hebdo ook te koop is in Breda. Het is de eerste editie nadat terroristen op de redactie in Parijs een aanslag pleegden, waarbij twaalf doden vielen.

Libris Boekhandel Buitenlaar zegt dat het nog onzeker is. “We hebben onze twijfels. Misschien hebben wij een verkeerde leverancier”, meldt de boekhandel. Bladenimporteur Betapress krijgt 500 exemplaren van de nieuwe editie die verkocht kunnen worden in Nederland.

Charlie Hebdo is al een aantal jaren niet meer te koop in Nederland. Betapress stopte de verkoop omdat er nauwelijks meer belangstelling was voor het Franse tijdschrift. Na de aanslag is het blad weer populair. Ook bij Bruna is het nog onzeker. “Aan het eind van deze week weten we meer.”

In totaal verschijnt het tijdschrift deze week 1 miljoen keer, normaal is de oplage 70.000. Het is volgens Betapress de bedoeling dat Charlie Hebdo deze week te koop is bij zo’n zestig tot tachtig winkels. Of Breda daarbij hoort is dus nog even afwachten.