Afbeelding

Bierbrouwen voor BUT Filmfestival

Cultuur

BREDA- Stichtig Idee-fixe houdt op zondag 18 januari een workshop bierbrouwen. Tijdens de workshop, die gegeven wordt door bierbrouwer Marten Castelein, wordt er aandacht gegeven aan het BUT filmfestival.

Het plan om een BUT bierbrouw workshop te geven ontstond vorig jaar. “Vorig jaar hebben we speciaal BUT bier gehad tijdens het BUT filmfestival. We hadden toen zelf eigen etiketten. De twee kratjes die er waren, zijn ook meteen opgedronken. Het leek ons leuk om dit jaar zelf het bier te maken, iedereen houdt namelijk wel van een biertje ”, vertelt Marijke Hooghwinkel van Idee-fixe.

Het publiek dat op de brouwerij afkomt zijn volgens Dorien Eggink van ID-FX vooral hobbyisten. "Maar er zijn toch ook wel veel BUTfilm fans bij." Dat dit evenement nu al georganiseerd is en het festival pas later dit jaar is volgens Eggink geen toeval. "Wij willen het hele jaar door wat meer aandacht voor BUT." 

Om 13.00 begint het bierbrouwen. “We laten tijdens de middag ook previews zien van films die tijdens het festival getoond worden ”, meldt Hooghwinkel. Het filmfestival vindt plaats van 2 tot 6 september. Tijdens het festival worden B-movies, Underground, en Trash films getoond, dat is tevens de betekenis van BUT.

Het bierbrouwen kan voor vijf euro per persoon op de Houtmarkt in Breda. Aanmelden kan via postbus@idfx.nl