Logo bredavandaag.nl
De 'Sportkliko' die vorig jaar geïntroduceerd is voor groep 3 tot 8
De 'Sportkliko' die vorig jaar geïntroduceerd is voor groep 3 tot 8

Mysterieuze Speelkluis voor kleuters in Breda

BREDA - Breda Actief introduceert een nieuw initiatief voor kleuters, de Speelkluis. De kluis is ontworpen om het beweeggedrag van de kinderen positief te beïnvloeden. “We hadden de Sportkliko al ontworpen voor de kinderen van groep drie tot acht, nu krijgen de kleuters een Speelkluis”, vertelt sportcoach Hedda Vleerakkers van Breda Actief.


Breda Actief wil het sporten en bewegen stimuleren in Breda. De Sportkliko’s zijn vorig jaar geïntroduceerd. “De sportkliko’s bevatten oud-hollandse spelletjes, dit was te moeilijk voor kleuters en daarom is er de Speelkluis gekomen”, aldus Vleerakkers.

De gedachte achter de speelkluis is dat kleuters ook met kosteloze materialen kunnen spelen. “Het is de bedoeling dat de kinderen hun fantasie loslaten op bijvoorbeeld een fietsband of een doek”, vertelt de sportcoach. De spullen in de kluis moeten kinderen stimuleren om te bewegen. “Het is een goedkope manier voor hun en ze maken van een fietsband al snel een hoepel of een slang”, aldus Vleerakkers.

De Speelkluis wordt als eerst geïntroduceerd tijdens de beweegmarkt bij KBS De Liniedoorn op 14 januari. Deze dag mogen de kleuters als eerste kennis maken met de kluis. “Ze krijgen eerst een verhaal te horen, daarna moeten ze de sleutel zien te bemachtigen om de kluis te openen”, aldus Vleerakkers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief