'Graceland Breda voorbeeld hoe Elvis leeft in de stad'

Cultuur

BREDA- De stad staat dit jaar geheel in het teken van Elvis. Het Breda’s Museum komt in maart met ‘De Elvis Code’. De expositie probeert achter de identiteit te komen van de 'echte' Elvis. Ondernemer Jimmy Prins bouwde eerder al Graceland na in Heilaar. De reusachtige villa moet een Bed and Breakfast worden voor echte Elvis liefhebbers. Een bezoek aan het museum in combinatie met een nachtje Graceland ziet zowel Prins als Vera Hoogsteden van het Breda’s Museum wel zitten.

Hoogsteden wist nog niet van het bestaan van het Bredase Graceland af, tot ze afgelopen weekend de video van BredaNu zag. “Ik heb het gezien, maar ik ga nergens een stempel opdrukken. Alle partijen in de stad kunnen hieraan meedoen. Wij van het museum bewaken ons concept en iedereen die ons op welke manier dan ook wil ondersteunen kan dat doen.”

Het museum is blij dat Elvis leeft in de stad. “Ik zie stadsbreed hier zeker mogelijkheden. We werken nu bijvoorbeeld al samen met MOTI en de Mezz omdat wij ons verwant voelen aan elkaar. Iedereen kan in principe meedoen, een speciaal Elvis menu maken bijvoorbeeld, of de etalage veranderen."

Er is nog geen onderling contact geweest tussen Prins en het museum. “Ik ga nog wel achter het Bredase Graceland aan, maar ik ga geen exclusieve afspraak maken. Het wordt een tentoonstelling met de hele stad.” Wel liet Hoogsteden weten dat ze Graceland fantastisch vindt. “Het is mooi dat mensen bij hun bezoek aan het museum een extra motief hebben om in de stad te blijven.

Op dit moment is het museum druk bezig met de voorbereidingen. Volgens Hoogsteden moeten zij nu een enorme sprint trekken om alles op tijd klaar te hebben. Als alles goed gaat is De Elvis Code vanaf 6 maart te zien in het Breda's Musuem. Graceland gaf eerder aan een crowdfundingcampagne te starten om de laatste bouwwerkzaamheden te financieren. Prins hoopt dat hij zijn Graceland gelijktijdig kan openen met de expositie.