Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Brand bij papierverwerker Van Puijfelik (foto's)

Politie brand

BELCRUM - Bij papierverkwerker Van Puijfelik woedde dinsdagmiddag iets na half vier brand. Volgens de brandweer viel de brand mee. De brandweer was met vier wagens aanwezig. Inmiddels is het sein brand meester gegeven en blust de brandweer nog na. 

De brand werd ontdekt door medewerkers in een loods. Zij hebben direct de brandweer gebeld. Volgens de brandweer werd er geblust met 1 wagen. Er was weinig vuur, maar wel veel rookontwikkeling. Om uitbreiding te voorkomen heeft de brandweer samen met het bedrijf de smeulende papierresten naar buiten gereden. Het is nog onduidelijk wat de schade is bij het bedrijf.

In 2006 was er ook brand bij van Puijfelik, vermoedelijk ontstond het vuur toen door een storing in de sorteermachine. De schade was groot, een van de loodsen moest toen als verloren worden beschouwd.

Van Puijfelik maakte in 2013 een doorstart na een faillissement. De Bredase afvalverwerker heet sindsdien officieel Repaper Recycling. Op het gebouw staat nog wel steeds de oude naam en het bedrijf is in de volksmond nog steeds bekend als Van Puijfelik.

Bekijk de foto's van de brand in het fotoalbum.