Een van de nieuwelingen dit seizoen: Kingsley Boateng.
Een van de nieuwelingen dit seizoen: Kingsley Boateng. Peter Visser

NAC zwaait Boateng na half jaar al weer uit

NAC

BREDA - Het verblijf van Kingsley Boateng bij NAC heeft maar een half seizoen geduurd. De aanvaller keert dinsdagavond terug naar Milaan. Boateng hoopt daar rond te komen met AC Milan glad te strijken.

De Italiaanse club heeft gebruik gemaakt van de terugkoopoptie die in het contract van de aanvaller was opgenomen, zo meldt NAC. Door deze constructie kon NAC de Ghanese Italiaan afgelopen zomer transfervrij overnemen van de Italiaanse topclub.

De in Ghana geboren Boateng tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij de Parel van het Zuiden. Hij begon direct in de basis als rechtsbuiten en tekende in de uitwedstrijd tegen Dordrecht voor de winnende goal in de 0-1 overwinning. Gaandeweg het sezioen belandde hij echter steeds vaker op de bank. 29 november tegen FC Utrecht speelde hij voor het laatst. Zijn totaal blijft staan op  veertien competitieduels voor NAC.

De komst van Fernandez lijkt Boateng het laatste zetje te hebben gegeven. Fernandez, die afgelopen seizoen succesvol was voor PEC Zwolle, lijkt de voorkeur te hebben van trainer Robert Maaskant. Fernandez en NAC bekrachtigen een dezer dagen een overeenkomst voor de komende seizoenshelft.