Afbeelding

Vondelingenkamer voor regio Breda komt in Oudenbosch

Algemeen

BREDA - De eerste vondelingenkamer voor de regio Breda wordt geopend in Oudenbosch. Dit laat initiatiefnemer Barbara Muller van Stichting Beschermende Wieg via Twitter weten. De vondelingenkamer in Oudenbosch gaat de derde kamer in Nederland worden.

In 2014 zijn er al twee kamers geopend in Papendrecht en Groningen. Met de vondelingenkamers wil Muller moeders de kans geven hun kindje anoniem achter te laten.Volgens de initiatiefnemer staat er een grote straf op het te vondeling leggen van een kind in Nederland. Ze is van mening dat moeders zich daardoor sneller genoodzaakt voelen het kind te doden.

Dinsdagmiddag hebben bekende Nederlanders zoals Jorgen Rayman en Nicolette Kluijver zich hard gemaakt voor vondelingenkamers in Nederland. Barbara Muller zou het liefste over heel Nederland vondelingenkamers willen openen.

Toeval
Volgens de initiatiefnemers is babysterfte in Nederland een ‘dark-number’. Hier wil ze mee aangeven dat veel dode kindjes niet eens gevonden worden. In een eerder interview gaf Muller aan dat de vondst van de onlangs gevonden dode baby in Breda ook puur toeval was. “Als de baby niet op de galerij was gelegd, was het elders gedumpt en misschien nooit gevonden.”