Baby's met wasbare luiers aan. Foto Kanga Care
Baby's met wasbare luiers aan. Foto Kanga Care

Mats en Evi populairste babynamen 2014 regio Breda

Algemeen

BREDA - Mats en Evi waren in 2014 de populairste babynamen in regio Breda. Dit meldt gemeente Breda, waar vorig jaar bij de Burgerlijke Stand 3.599 keer aangifte van een geboren baby is gedaan. 

De gemeente heeft de populairste namen uit het totaal aantal geboortes gehaald. Van de 3.599 geboren baby's, zijn 1.967 baby's kleine Bredanaartjes. De overige kindjes komen uit de regio.

Over heel Nederland zijn volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) Daan en Sophie de meest voorkomende babynamen. Daan krijgt in regio Breda plek 4 en Sophie nummer 3. In de provincie Noord-Brabant waren de namen Luuk en Isa erg populair. 

Top 10 jongensnamen
1. Mats
2. Tijn
3. Benjamin
4. Daan.
5. Jip
6. Julian
7. Max
8. Pim
9. Joep
10. Mohamed

Top 10 meisjesnamen
1. Evi/Evy
2. Roos
3. Sophie
4. Lily
5. Julia
6. Liv
7. Mila
8. Nina
9. Noor
10. Saar

De opkomende trend van de Dj... 
De SVB meldt op haar website dat namen die beginnen met 'Dj' sinds de jaren negentig en stijgende trend begint te worden. Twee baby's in Nederland hebben daadwerkelijk DJ als voornaam gekregen. De trend is meer te zien bij andere namen met de 'dj' als eerste letters. Een voorbeeld bij jongensnamen zijn Djay, Djayden, Django, Djurre, Djustin en Djim. Bij meisjesnamen komt Djamilla, Djenna, Djuna, Djura en Djoeke meer voor.