Afbeelding
youtube

Social media over Depla: Fietsenhokgrappen en welkomstwoorden

Politiek

BREDA - Het nieuws dat Paul Depla de nieuwe burgemeester van Breda wordt heeft ook op social media flink wat losgemaakt. Natuurlijk werden er grappen gemaakt over het fietsenhok-incident in zijn tijd als wethouder van Nijmegen. Maar er waren ook veel positieve reacties op de komst van de PvdA-er naar Breda.

Welkom
NAC Fanzine de Rat ziet het aantreden van Paul Depla als nieuwe burgervader van Breda helemaal zitten. Hierbij verwijst de supportersite naar een opiniestuk van Depla op Joop.nl. Depla noemt daarin voetbal een kunstvorm die staatssteun verdient, net als schouwburgen en poptempels. Loco-burgemeester Bob Bergkamp zegt uit te kijken naar de komst van de nieuwe burgemeester. Journalist Leon Krijnen merkt op dat de naam van de burgemeester in ieder geval al rijmt met die van de stad.

Fietsenhok
Paul Depla kwam in 2007 in opspraak nadat hij seksuele handelingen had verricht met een VVD-raadslid in het fietsenhok van het stadhuis. Op social media werd hier veelvuldig over gesproken. Zo laat twitteraar Han opgelucht weten zelf  nooit in fietsenhokken te komen. Oud-wethouder Cees Meeuwis vraagt zich af of de zoekresultaten "fietsenhok" en "onzedelijk gedrag" nu wel zo'n goed visitekaartje zijn voor de stad. Michel Spekkers denkt dat de komst van de Depla voor een carnavalshit gaat zorgen in Kielegat.

Duurt lang
Dat de raadsvergadering voorafgaand aan de benoeming van Depla 3,5 uur duurde kon op weinig sympathie rekenen op twitter. Richard Musters wijdt dit aan een slechte voorbereiding. Serge Mouthaan zegt dat de vergadering zo lang duurt dat het volgens hem net lijkt alsof er een nachtburgemeester wordt gekozen. BN DeStem-redacteur Rolf Finders grapt dat de burgemeester nog in geen Van der Velden of wegen te bekennen is.