Afbeelding

Eerste schetsen nieuwbouw Mencia en Internationale School Breda

Algemeen

BREDA - De plannen voor de nieuwbouw van Mencia de Mendoza Lyceum en de Internationale School Breda (ISB) zijn in volle gang. Inmiddels zijn de eerste schetsen van een verbouwd Mencia en een nieuw gebouw voor ISB gemaakt.

De scholen trekken samen op voor onderlinge samenwerking. De samenwerking wordt bevestigd en versterkt doordat ze samen het bouwtraject in gaan. “We zitten nog in het voortraject, de verbouwplannen worden nog met de gemeente en buurtbewoners besproken”, aldus rector Jan Hadders van Mencia.

Momenteel is de Internationale School Breda gehuisvest op het sportterrein van Mencia. Als alles volgens planning loopt krijgt ISB een nieuwbouw achter Mencia.Volgens Hadders bevordert het de samenwerking als de scholen dicht bij elkaar zijn gehuisvest en deels van dezelfde ruimten gebruik maken. "Een aantal leraren geeft zowel op ISB als op het tweetalig onderwijs (TTO) van Mencia les."

Er komen volgens de rector meer lokalen en extra faciliteiten. Er staat ook een nieuwe voorgevel op de planning. “Er komt een auditorium, dat is een hele grote zaal waar we onder andere bijeenkomsten voor ouders gaan houden”, aldus Hadders.